Havalar ısındı parklar doldu

barbaros

İSTANBUL- İstanbul Beşiktaş’ta havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar parklara, sahillere akın etti.

Hava sıcaklığının 30,  deniz suyu sıcaklığının 26 derece gösterdiği Beşiktaş’ta hafta sonun uda fırsat bilen vatandaşlar parklara sahillere koştu. Özelliklede çocukların bolca eğlendiği Beşiktaş sahil de bazı vatandaşlar sıcağa dayanamayıp denize dalarken bazıları ise buzlu suyu üzerlerine dökerek serinlemeye çalıştı. Öte yandan sahil kenarındaki kafelerde de doluluk oranı gözlerden kaçmadı.

“Ağaçlarımız kesilince elimizde sahiller kaldı”

Herkesin bir şekilde serinlemeye çalıştığı sahilde torunu ile birlikte bir ağacın altında serinlemeye çalışan Cemre Hanım(67) sahillerin daraltıldığını eskiden buraların daha geniş olduğunu daha çok insanın gelip serinlediğini söyledi. Ve şöyle devam etti “Ağaçlar kesilince parklar rant alanlarına çevrilince insanlarda kısıtlı ve dar olan sahillerde sıkışıp kalıyor” dedi.

“Koskoca bir haftanın yorgunluğunu bir anda atarsınız”

Biraz daha ilerlediğimde ise şezlong ‘un altında eşi ile birlikte oturmuş soğuk limonatasını yudumlayan Muzaffer Bey’e(45) kendisini nasıl hissettiğini sorduğumda ise bana gülerek Hemen hemen her hafta sonu buraya geldiğini söyleyen Muzaffer Bey şöyle devam ediyor “ bütün bir haftanın koşuşturmacasının yorgunluğunu burada atıp, kendimi şarj ediyorum” diyor (gülerek).